Ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας για ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είχε τόσο χρόνο στη διάθεσή της, ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για ασφαλές άνοιγμα τους εν τούτοις δεν έκανε τίποτα! Η Ικαρία από τον Μάρτιο έχει 4 κρούσματα και θεωρητικά είναι ένα νησί που βρίσκεται σε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Άνοιγμα των σχολείων, με λιγότερους μαθητές στις τάξεις, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, με μαζικούς, υποχρεωτικούς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές αν υπάρχει ανάγκη, με ελέγχους κορωνοϊού στις πύλες εισόδου, με ελέγχους σε όσους έχουν προορισμό την Ικαρία, με προσλήψεις παιδιάτρων στις Δ.Ε. Ευδήλου και Ραχών και τέλος με την οριστική λύση της μεταφοράς των μαθητών και κυρίως των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Θεωρούμε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη. Η τηλεκπαίδευση στην Ικαρία έχει αποκλείσει μαθητές που δεν έχουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διαδίκτυο.

 

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *