ΤΑ ΛΟΥΜΠΕΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ικαρία, 11/10/2023

Παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Ικαρία επιβεβαιώθηκαν τα νέα «ήθη» και οι αισχρές πρακτικές που εφαρμόζουν τα ΜΜΕ του νησιού μας. Ανηθικότητα, χυδαιότητα, υστεροβουλία, εμπάθεια, αντιδεοντολογία, αντιεπαγγελματισμός επιστρατεύτηκαν για να θίξουν πολιτικά τη δημοτική παράταξη της ΑΣΠΙ μέσα από τη γελοιοποίηση του επικεφαλής της Ηλία Γαγλία. Υπεύθυνοι οι «δημοσιογράφοι» και ιδιοκτήτες των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι καρπώθηκαν εκλογικά οφέλη, εφόσον και οι δύο σταθμοί υπηρετούν ως μηχανισμοί προπαγάνδας, χρόνια τώρα, την παράταξη ΠΕΑ, που είναι η νυν δημοτική αρχή. Εξάλλου οι ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες τους είναι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη αυτή.

Πιο αναλυτικά :

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Ηλία Γαγλία, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΑΣΠΙ, ο “δημοσιογράφος” του «Ράδιο Ικαρία» Γιώργος Σούρτης άφησε ανοιχτό το μικρόφωνο στη διάρκεια και των δύο διαλειμμάτων, καταγράφοντας και μεταδίδοντας στιγμές απολύτως ιδιωτικές σε ζωντανή μετάδοση. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας  αρνήθηκε να διαγράψει το επίμαχο απόσπασμα ή να κατεβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη. Με περισσή έπαρση παραγοντίσκου μας δήλωσε ότι η συνέντευξη θα κατεβεί τη Δευτέρα, μετά από τις εκλογές !! Επανήλθαμε την επόμενη μέρα με τις ίδιες απαιτήσεις, για να εισπράξουμε τις ίδιες απαράδεκτες απαντήσεις. Έτσι το βίντεο και το ηχητικό υλικό αυτούσιο παρέμεινε στην ηλεκτρονική σελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Και σε αυτό το σημείο παραλαμβάνει τη σκυτάλη της εξαχρείωσης ο έτερος σταθμός του τόπου μας, η «Ικαριακή Ραδιοφωνία.» Ο Δημήτρης Φιλιπποπολίτης , “δημοσιογράφος” της, επιλέγει συνειδητά να στείλει το video στη γνωστή σατιρική σελίδα του Luben, γνωρίζοντας πολύ καλά τις διαστάσεις που θα έπαιρνε, και πράγματι πήρε. Χάρη στους «δημοσιογράφους» και τους «καναλάρχες» της Ικαρίας λοιπόν η συνέντευξη ξεπέρασε τα τοπικά όρια και απέκτησε πανελλήνιο «ενδιαφέρον»!! 

Θεωρούμε τις παραπάνω ενέργειες των μοναδικών ραδιοφωνικών σταθμών του τόπου μας μέρος των αθέμιτων μεθόδων που είδαμε και ακούσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο (απειλές και τρομοκρατία κόσμου περί μη προσέγγισης πλοίων στο νησί, για μείωση της τουριστικής κίνησης, εν ψυχρώ σταυροδοσία ψηφοδελτίων έξω από τα εκλογικά κέντρα σε ηλικιωμένους και πολλά άλλα παρόμοια.)

Η ΑΣΠΙ και ο κόσμος της Ικαρίας δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους πρακτικές, μεθοδευμένες, ιδιοτελείς, κακόβουλες και ευτελείς. Αντίθετα έχουμε ανάγκη από  έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο κοινό. Η ΑΣΠΙ επιλέγει να συνεχίσει την πορεία της αγωνιστικά, καθαρά και έντιμα για το καλό του νησιού, χωρίς να  πτοείται από τον πόλεμο που δέχεται. 

Και για το τέλος τους αφιερώνουμε τους παρακάτω στίχους από ένα αγαπημένο μας συγκρότημα.
Θύμα της προπαγάνδας σάπιας εξουσίας θύμα ψεύτικου λόγου από πολιτικό. Έχασες κάθε έννοια ανθρώπινης αξίας ξέχασες της ζωής σου τον αυτοσκοπό/Kαι τώρα πέφτεις κάτω κάνεις υποκλίσεις και με τη μάζα ακολουθείς τον αρχηγό. Γιατί ποτέ δεν πίστεψες στον εαυτό σου γιατί έτσι σε μάθανε από μικρό/Δες πώς σου φαίνεται τώρα που την ψυχή σου την ξεπούλησες σ’αυτούς που θέλαν να σε κάνουν έναν αριθμό για πάντα υποταγμένος θα ’σαι. /Και καρφί δε θα σου καίγεται αφού το χρήμα θα ‘χεις μόνο μέσα στο μυαλό σκουλήκι βρωμερό!!

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *