ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
προς το ΔΣ του Δήμου Ικαρίας της 30/4/2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Οι ιδιότητες του νερού της πηγής Αθάνατο Νερό είναι σε όλους γνωστές και γι αυτό το λόγο πολλοί συμπατριώτες μας ακολουθούν κάποιο είδος θεραπείας ή προληπτικής πόσης του για διάστημα κάποιων ημερών ή λίγων εβδομάδων.
Όμως, ο στενός και με μεγάλη κατωφέρεια δρόμος που οδηγεί στην πηγή δυσκολεύει την πρόσβαση. Επιπλέον αναφέρουμε ότι από τους επισκέπτες αρκετοί δεν καταφέρνουν να την εντοπίσουν. Οι υπόλοιποι που φτάσουν εκεί, αντί να συναντήσουν το τρεχούμενο νερό, αντικρίζουν μια τσιμεντένια δεξαμενή που καθόλου δεν παραπέμπει στον όρο «πηγή».
Για τη διευκόλυνση όλων προτείνουμε την μεταφορά της παροχής στον αμαξωτό δρόμο Αγίου Κηρύκου – Ξυλοσύρτη, κοντά στην είσοδο του χωριού, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο και με μικρό κόστος, όποιος θέλει θα μπορεί να σταματάει και να γεμίζει το μπουκάλι ή το δοχείο του με αυτό το εξαιρετικό νερό.
Επίσης κρίνουμε απαραίτητο, δίπλα στη βρύση, να τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση – πινακίδα που να αναγράφει τη σύσταση και τις ιδιότητες του νερού.

Ικαρία, 29/4/2015

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *