ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙ 16 / 3 / 2014, Άγιος Κήρυκος

Την Κυριακή 16/3/2014 πραγματοποιήθηκε Γ. Σ.  μελών της ΑΣΠΙ στον Άγ.  Κήρυκο.

Αρχικά ασχολήθηκε με το θέμα της γραπτής πρόσκλησης της δημοτικής παράταξης ΙΚΑ.ΡΙ.Α. για συζήτηση συνεργασίας. Αφού αναγνώστηκε η πρόσκληση και διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις, κατατέθηκαν τρεις προτάσεις για ψηφοφορία :  

 1)  Ένα κείμενο –  εισήγηση απόρριψης της συνεργασίας και αιτιολόγησής της από το προεδρείο

2)  Μία σύντομη απάντηση στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο κείμενο

3)  Μία πρόταση για κοινή συνέλευση των μελών των παρατάξεων ΙΚΑ.ΡΙ.Α. και ΑΣΠΙ από μηδενική βάση και με ανοιχτά όλα τα θέματα με στόχο τη συνεργασία .

Η τελευταία πρόταση ήταν άστοχη και άκαιρη, καθώς η Γ. Σ. στις 22  Δεκεμβρίου 2013  είχε αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία την αυτόνομη κάθοδο της ΑΣΠΙ στις εκλογές και τη μη συνεργασία της με κομματικά ψηφοδέλτια . Παρ’ όλα αυτά το προεδρείο και το σώμα δέχτηκαν να μπει η πρόταση ξανά σε ψηφοφορία.

Το προεδρείο απέσυρε την πρώτη πρόταση, καθώς καλυπτόταν από τη δεύτερη, και από τις δύο προτάσεις που προχώρησαν σε ψηφοφορία πλειοψήφησε η δεύτερη  (26 ψήφοι), ενώ μειοψήφησε η τρίτη (6 ψήφοι). Η πρόταση που υπερψηφίστηκε από το σώμα παραδόθηκε στον κ. Κων/νο Σταμούλη, επικεφαλής της ΙΚΑ.ΡΙ.Α., και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια η συνέλευση ασχολήθηκε με τη διοργάνωση της εκδήλωσης –  συζήτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα πραγματοποιήσει η ΑΣΠΙ στο Κουτσουφλάκειο, στον Εύδηλο, το Σάββατο 22/3/2014.

Έγιναν επίσης συνεννοήσεις για συναντήσεις των μελών της επιτροπής που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Προγράμματος δράσης της ΑΣΠΙ.

Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη έγκαιρης κατάρτισης ψηφοδελτίου, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ενώ αναφέρθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή σε αυτό.

Ακολούθως συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταγγελία λειτουργίας λατομείου στο Πέζι  Ραχών και τις πολύπλευρες συνέπειές του. Αναζητήθηκαν τρόποι εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και των πελατών « πέτρας» σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος έγινε ενημέρωση για το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ, σχετικού με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αθέρα.

  

Άγιος Κήρυκος ,  19/3/2014

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *