Ανακοίνωση για την υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

 

Δέκα χρόνια πριν, ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που ερχόταν στην Ικαρία για διακομιδή ασθενούς, κατέπεσε στη θάλασσα, παρασέρνοντας στον θάνατο τον πιλότο και τους διασώστες που επέβαιναν σε αυτό. Η τότε αδυναμία που παρουσίαζε το νοσοκομείο να καλύψει ακόμη και τα πιο απλά περιστατικά, απαιτούσε ένα μεγάλο αριθμό διακομιδών με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών ασθενών, αλλά και εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Το τραγικό αυτό συμβάν αποτελεί μια αδιάψευστη μαρτυρία για την ανάγκη ύπαρξης ενός πλήρους και επαρκώς στελεχωμένου Νοσοκομείου στο νησί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη έκθεση των επιθεωρητών του υπουργείου υγείας που ασχολήθηκαν με αυτό το «ατύχημα». Συνιστά μια καθαρή απάντηση σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν μέσω της συγχώνευσης, την υποβάθμιση των μονάδων υγείας στο νησί μας, προσπαθώντας να μας επαναφέρουν σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε.

 

Δικαίως οι Ικαριώτες που έχουν πλήρη επίγνωση της ζωής στο νησί χωρίς την ύπαρξη νοσοκομείου, από τη πρώτη στιγμή αντιτάχθηκαν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η άμεση αντίδραση και η πρωτόγνωρη συμμετοχή των ικαριωτών στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η προοπτική ακύρωσης της απόφασης συγχώνευσης του νοσοκομείου μας, να παραμένει ανοιχτή παρά το γεγονός ότι αποτελεί πλέον ψηφισμένο νόμο αυτής της κυβέρνησης. Όπως και να ‘χει, η προφορική (για ακόμη μια φορά) δέσμευση του υπουργείου για την άρση της απόφασης συγχώνευσης του Νοσοκομείου Ικαρίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει στον εφησυχασμό και τη παραίτηση. Ίσα, ίσα τώρα απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενόψει της 18ης Φλεβάρη, ημέρα κατά την οποία (σύμφωνα πάντα με το υπουργείο) θα επανεξεταστεί το θέμα του νοσοκομείου.

 

Σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι η απόφαση της 18/2, είναι βέβαιο ότι η πολιτική κατεδάφισης της δημόσιας υγείας δε πρόκειται να σταματήσει εκεί. Ο αγώνας για την διατήρηση και τη βελτίωση των δομών υγείας του νησιού, θα είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης. Θα απαιτηθεί επαγρύπνηση και διαρκής κινητοποίηση προκειμένου, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην υγεία, η οποία από τους τεχνοκράτες της κυβέρνησης και της τρόικα έχει ενταχθεί στις «σπατάλες». Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, στοχεύουν στη διάλυση της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, απεργάζονται ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα χτίζοντας την κοινωνία της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ωμής βίας και της τρομοκρατίας. Έχουμε χρέος, απέναντι στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να μην επιτρέψουμε τα σκοτεινά σχέδια τους να γίνουν πραγματικότητα.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2- ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:00π.μ.

ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18/2

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (7/2/2013)

 

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *