Κάλεσμα της ΑΣΠΙ για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για τα θέματα υγείας στις 18/11 και ώρα 11 π.μ. έξω από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών καλεί όσους κατοίκους του νησιού μπορούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα την Πέμπτη 17/11 για την μαζικότερη συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί της Παρασκευής 18/11.
Για άλλη μια φορά ως Α.Σ.Π.Ι απαιτούμε από το κράτος:
• Την πλήρη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ευδήλου , όλων των Αγροτικών Ιατρείων και του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας .
• Αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου των Ραχών σε πολυδύναμο .
• Χαρακτηρισμό των Αγροτικών Ιατρείων Καρκιναγρίου, Μαγγανίτη ως άγονων όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα οφέλη για τους γιατρούς που τα στελεχώνουν .
• Όλες οι δομές υγείας του νησιού να ανήκουν στην ίδια Διεύθυνση και όχι να ανήκει αλλού το Νοσοκομείο της Ικαρίας και αλλού το Κέντρο Υγείας Ευδήλου μαζί με τα Αγροτικά Ιατρεία, όπως ισχύει με το υπάρχον σύστημα. Αυτό θα διευκόλυνε πολύ την εύρυθμη λειτουργία του συνολικού συστήματος υγείας στο νησί μας και θα περιόριζε τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
• Να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τις θέσεις που προκηρύσσονται έτσι ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό. Μέχρι τώρα οι περισσότερες προκηρύξεις έχουν βγει άκαρπες, αφού δεν υπάρχει καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρό για κάλυψη των κενών θέσεων.
Τέλος συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε ένα ενωτικό, συναδελφικό κλίμα από όλους όσους απαρτίζουν τις δομές υγείας του νησιού μας διότι πιστεύουμε αυτό θα συμβάλει σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους και αποτελεσματικότερες διεκδικήσεις και αγώνες. Για μας οι δομές υγείας στην Ικαρία είναι ένα σύνολο και οφείλουν να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *