Υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος με πνπ.

Εισήγηση της ΑΣΠΙ στο ΔΣ της 30/4/2015

Θέμα. Υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος με πνπ.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους της χώρας να καταθέσουν τα λιγοστά ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποτελεί μία καθαρά πολιτική πράξη. Είναι μια ενέργεια η οποία υπαγορεύεται από την πολιτική επιλογή της «πάση θυσία» εξυπηρέτησης του επαχθούς εξωτερικού χρέους με εσωτερικό δανεισμό, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα της ζωτικές ανάγκες των πολιτών της.
Είμαστε πολιτικά, κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την ιεράρχηση, γιατί μία κυβέρνηση θα έπρεπε να στείλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι στις προτεραιότητας της, πρώτη θέτει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με την απρόσκοπτη λειτουργία των Δήμων. Δυστυχώς με αυτή την πράξη της δείχνει ότι προτιμά να είναι συνεπής προς τους δανειστές, και τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της Ευρωζώνης και όχι προς την Ελληνική κοινωνία. Προσπαθώντας λοιπόν να αντεπεξέλθει στις ανάγκες καταβολής τοκοχρεολυσίων άνω των 5 δις. Ευρώ επέλεξε να δεσμεύσει τα ρευστά διαθέσιμα των ΟΤΑ αλλά και των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Κατά την γνώμη μας αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο και στην τελική υποταγή στα προστάγματα των Θεσμών.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την ακύρωση της π.ν.π , και αντ αυτής την ενίσχυση της χρηματοδότησης των Δήμων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών που πιστεύουμε ότι αποτελεί και το σημερινό διακύβευμα. Επίσης προτείνουμε ο Δήμος μας να μην καταθέσει τα χρήματα του ταμείου στην Τ.Ε.

Ικαρία, 30/4/2015

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *