Πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της Α.Σ.Π.Ι. στις Καρυδιές Ραχών, 6/10/2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Α.Σ.Π.Ι.
ΚΑΡΥΔΙΕΣ, 6 Οκτωβρίου 2014

Στη Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΙ, που πραγματοποιήθηκε στις Καρυδιές Ραχών στις 6 Οκτωβρίου 2014, ήταν παρόντα 36 μέλη.
Πριν από την έναρξη της διαδικασίας έγιναν εγγραφές νέων μελών.
Κατατέθηκε πίνακας θεμάτων προς συζήτηση και ψηφοφορία από το Προεδρείο που αποτελούσαν οι Περρής Κώστας, Σκλαβενίτης Θανάσης και Γαγλίας Ηλίας.

1) Η Συντονιστική Επιτροπή παραμένει δεκαμελής (τρεις αντιπρόσωποι από κάθε δημοτική ενότητα και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος). Προτάθηκε να γίνει επταμελής, αλλά για καταστατικούς λόγους η πρόταση απορρίφθηκε.
Μέλη της Σ. Ε. εκλέχθηκαν οι παρακάτω:
Συντονιστική ομάδα Αγ. Κηρύκου: Περρής Κώστας, Κέφαλος Γιάννης, Λακιός Γιάννης.
Συντονιστική ομάδα Ευδήλου: Σκλαβενίτης Θανάσης, Χαλβά Ματίνα, Ρωμύλιος Λευτέρης
Συντονιστική ομάδα Ραχών: Μαζωνάκης Γιώργος, Καρούτσος Γιώργος, Μαλαχίας Γιώργος.
Προτάθηκε από τη Σ. Ε. και έγινε αποδεκτό να αναλάβει το αξίωμα του Ταμία ο Λακιός Γιάννης.
Πρόεδρος της Σ. Ε. είναι ο σύμβουλος Γαγλίας Ηλίας.

2) Κοινή διαπίστωση των μελών ήταν ότι υστερούμε σε θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας μεταξύ μας. Έτσι συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δραστηριοποίηση των κατά τόπους συντονιστικών ομάδων και των τοπικών συνελεύσεων μελών, στα πλαίσια και στη λογική της αυτοοργάνωσης, την οποία προβλέπει άλλωστε και το Καταστατικό. Με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτούν με θέματα και αιτήματα το δημοτικό σύμβουλο, για να τα προωθεί με τη σειρά του στα Δημοτικά Συμβούλια. Ακόμη θα μπορούν να συγκαλέσουν συνάντηση της Σ. Ε., με βάση ενδεχόμενα προβλήματα – θέματα που προκύπτουν στις δημοτικές ενότητες που εκπροσωπούν. Για την υλοποίηση των παραπάνω αποφασίστηκε οι συντονιστικές ομάδες να συνεδριάζουν κάθε 15 μέρες, ενώ θα επιδιώκεται να γίνονται εβδομαδιαίες συναντήσεις των τριμελών συντονιστικών ομάδων με τα μέλη των αντίστοιχων περιοχών. Τέλος αποφασίστηκε η δεκαμελής Σ. Ε. να συνεδριάζει μία φορά το μήνα, τουλάχιστον, συγκεκριμένα τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα εκ περιτροπής στις τρεις δημοτικές ενότητες.

3) Μετά από πρόταση του Προεδρείου τέθηκε στη Γενική Συνέλευση το θέμα της διαγραφής από το Μητρώο Μελών της ΑΣΠΙ, σύμφωνα με το άρθρο 5 §2 του Οργανωτικού Πλαισίου (Καταστατικού), όσων:
α) είχαν δηλώσει την αποχώρησή τους από την ΑΣΠΙ στη Γ. Σ. της 16/3/2014 στον Άγιο Κήρυκο, δηλαδή του Στενού Θανάση και του Καρίμαλη Τίτου. Η Γ. Σ. ομόφωνα αποδέχθηκε την αποχώρησή τους, λόγω της διαφωνίας τους στο θέμα της συνεργασίας της ΑΣΠΙ με το κομματικό δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και προχώρησε στη διαγραφή τους από το Μητρώο Μελών.
β) έβαλαν υποψηφιότητα με άλλα δημοτικά σχήματα στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014. Αυτοί είναι οι Καρναβά Πόπη, Ράπτης Φώτης, Παροίκος Θανάσης, Καρναβά Ειρήνη. Ομόφωνα διαγράφτηκαν οι παραπάνω από το Μητρώο μελών.
γ) συμμετείχαν στις οργανωτικές και προεκλογικές διαδικασίες της κομματικής δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ΙΚΑΡΙΑ, και συστηματικά έδρασαν υπονομευτικά και ενάντια στην ΑΣΠΙ. Οι συγκεκριμένοι, μαζί με κάποιους από τους παραπάνω διαγραφέντες αποχώρησαν από τη Γ. Σ. της 23/2/14 στον Εύδηλο, μετά την ενημέρωση από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Γαγλία Ηλία, σχετικά με την απόρριψη των προτάσεων, που έκαναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της ΑΣΠΙ και του ΙΚΑΡΙΑ, επιδεικτικά και προσβλητικά. Πρόκειται για τους Πολίτη Αργύρη και Καρούτσο Στέφανο. Διαγράφτηκαν με πλειοψηφική απόφαση (25 – 4).
Δε συμμετείχαν στην ψηφοφορία τα νεοεγγεγραμμένα μέλη.
4) Έγινε οικονομικός απολογισμός από την απερχόμενη Ταμία, Σπαχή Ευτυχία.
Τα έσοδα, μέχρι τις 5/10/14, μαζί με το μεταφερόμενο από το 2013 υπόλοιπο, είναι 2.617,00 €. Τα αντίστοιχα έξοδα είναι 2.719,00 €.
Χρωστάμε 102,00 € στο Γαγλία Ηλία, για ενοίκιο του Γραφείου, επίσης οφείλουμε για ενοίκια Γραφείου 700,00 € στον ιδιοκτήτη Δογάνη Γιώργο και στον Περρή Κώστα 200,00 € για τη βάση στήριξης του πανιού προβολής που αγοράσαμε.

5) Ορίστηκαν υπεύθυνοι ιστοσελίδας ο Βιτσαράς Γιώργος και ο Τσουρής Σιδερής, και facebook ο Κούβδος Φοίβος και ο Φωτιάδης Μιχάλης.

6) Προγραμματίστηκαν οι εξής δράσεις:
α) Δενδοφύτευση περιοχών καμένων ή υπερβοσκημένων. Αποφασίστηκε να γίνει αίτηση προς τη
Δ/νση Δασών Σάμου για αποστολή δένδρων.
β) Συνεστίαση με μουσική για τη διασκέδαση και οικονομική ενίσχυση της ΑΣΠΙ. Αποφασίστηκε
να μην υπάρχει εισιτήριο εισόδου, αλλά εθελοντική οικονομική εισφορά.
γ) Εκδήλωση με θέμα τους μετανάστες.
δ) Αποφασίστηκε να γίνει στο μέλλον προβολή του ντοκιμαντέρ «Σταγώνες» στον Άγ. Κήρυκο.

7) Αποφασίστηκε συνάντηση για ενημέρωση και μελέτη του νόμου για το ΣΧΟΟΑΠ στα γραφεία του Αγίου την Παρασκευή 11/10/14.

8) Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Ασκός του Αιόλου», μόλις έχουμε την οικονομική δυνατότητα.

9) Συζητήσαμε τη δυνατότητα επίσκεψης αντιπροσωπείας της ΑΣΠΙ στην Ιερισσό Χαλκιδικής, για την επαφή με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

10) Αποφασίστηκε να αναλάβουμε πρωτοβουλία για τον περιορισμό της χρησιμοποίησης πλαστικών ειδών μιας χρήσης στα πανηγύρια.

Από την ΑΣΠΙ

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *