ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ»  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. Σ. ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ (11-10-2014)

Ζητάμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δήμου Ικαρίας στο πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας σε αστέγους ή φιλοξενούμενους σε κοινωνικούς ξενώνες. Στόχος του προγράμματος είναι η μετάβαση των αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.  

Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του προγράμματος είναι:

– Στέγαση (κάλυψη ενοικίου για ένα έτος ή σε περίπτωση ανάδοχης οικογένειας, μηνιαίο επίδομα προς την οικογένεια και τον φιλοξενούμενο).

Κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης (δαπάνες οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης, δαπάνες καθημερινών αναγκών, κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας).

Εργασιακή και νομική συμβουλευτική

κ. ά. 

Δεδομένης της λήξης της προθεσμίας αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς την προσεχή Τρίτη 14/10, ζητάμε, εφόσον  το συγκεκριμένο πρόγραμμα κριθεί πραγματοποιήσιμο και ωφέλιμο, τη διερεύνηση από πλευράς Δήμου της πιθανότητας παράτασης της συγκεκριμένης προθεσμίας, ειδάλλως την άμεση προτεραιότητα των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε κάποιοι συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας, να μπορέσουν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό.  

Καταθέτουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον 16σέλιδο οδηγό εφαρμογής του προγράμματος, όπου αναφέρονται οι λεπτομέρειες.

Ικαρία, 11/10/2014

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *