Χωματόδρομοι δυτικής Ικαρίας.

Άγιος Κήρυκος ΠΡΟΣ

28 -05-2011 ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

 

Κοιν. Τεχνική Εταιρεία ΕΝΕΤ Α.Ε.

 

 

Θέμα : Βελτίωση βατότητας χωματόδρομων στην δυτική Ικαρία.

 

Κύριοι,

Αυτή την περίοδο γνωρίζουμε ότι η κατασκευή του υβριδικού έργου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή της δυτικής Ικαρίας. Γνωρίζουμε επίσης τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε λόγω της έλλειψης βασικών υποδομών (π.χ. οδικό δίκτυο), αλλά και των επι πλέον δυσχερειών που προέκυψαν μετά την κακοκαιρία της 18ης Οκτωβρίου 2010 και τις καταστροφές που αυτή προκάλεσε.

Λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αλλά και ειδικότερα της δημοσιονομικής, η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές αυτές φαίνεται σχεδόν αδύνατη για τα επόμενα χρόνια. Με τα δεδομένα αυτά, θα θέλαμε να ζητήσουμε, την συμβολή σας στην αποκατάσταση βασικών ζημιών στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του έργου.

Με τον τρόπο αυτόν τόσο η ασφάλεια των εργαζομένων και των μεταφορικών μέσων σας θα διασφαλιστεί, όσο και των μετακινούμενων στους δρόμους αυτούς δημοτών μας.

Στα πλαίσια της διευκόλυνσης στην εξέλιξη του έργου αλλά και της ανταποδοτικής λογικής, σας ζητούμε συγκεκριμένα να αναλάβετε την βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων που συνδέουν το χωριό Προεσπέρα με το χωριό Κουνιάδοι (απόσταση 2,2 χλμ.) καθώς και του δρόμου από το χωριό Βρακάδες προς την θέση εγκατάστασης των ανεμογεννητριών (τοποθεσία Στραβοκουντούρα), απόστασης 2 χλμ.

Οι δρόμοι αυτοί είναι αυτή τη στιγμή είναι προσπελάσιμοι μόνο από ειδικά αυτοκίνητα 4Χ4. Χρειάζεται διαπλάτυνση ακόμη 2 μέτρων, κατασκευή υδραγωγείου με τα τεχνικά του και επίστρωση με υλικό 3Α.

Με τις παραπάνω εργασίες , εκτός του ότι θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, βελτιώνεται και ο χρόνος μετακίνησης των δικών σας μηχανημάτων και οχημάτων γενικότερα, αφού οι δρόμοι αυτοί αποτελούν τους κύριους άξονες κίνησης και εργασίας ολόκληρου του έργου.

Ευελπιστούμε να αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας, και να προχωρήσετε σύντομα στην υλοποίηση αυτών των εργασιών, αφού έτσι θα δημιουργηθούν υποδομές και για την μελλοντική λειτουργία του έργου αυτού.

 

 

 

 

 

Με τιμή

 

 

Ηλίας Α. Γαγλίας

 

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ικαρίας

Επικεφαλής της ΑΣΠΙ

 

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *