…για την ΔΟΥ Ικαρίας…

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΤΙΣ 14/1/2012

 

Σύμφωνα με το Πόρισμα της «Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ.», σελ. 122 & 123, η Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου συνεισφέρει στο 14,45% του συνόλου των εσόδων του Νομού, τα μηνιαία έξοδα λειτουργίας της είναι 654,00 ευρώ, το δε κόστος ενοποίησης με τη Δ.Ο.Υ. Σάμου ανέρχεται σε 24.000,00 ευρώ.

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Δ.Ο.Υ. είναι περίπου 2.500, ενώ οι Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος που κατατίθενται, είναι περίπου 5.500, δηλαδή το 25% του συνόλου του Νομού.

Με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αγ. Κηρύκου, και σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, ο κάθε επαγγελματίας θα επισκέπτεται το λιγότερο τέσσερις φορές το χρόνο τη Δ.Ο.Υ. Σάμου, δηλαδή θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 10.000 επισκέψεις, οι φορολογούμενοι – φυσικά πρόσωπα θα πραγματοποιήσουν για υποθέσεις τους περίπου 1.000 επισκέψεις, χωρίς να υπολογίζουμε τις διαδικασίες αγοραπωλησίας και δωρεάς των ακινήτων.

Με άλλα λόγια, εάν το κόστος μετάβασης στη Σάμο εκτιμάται γύρω στα 70,00 ευρώ, οι Ικαριώτες θα δαπανούν ετησίως τουλάχιστον 700.000,00 ευρώ για έξοδα μετακινήσεων.

Ακόμα κλείνοντας η Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί η εμπορική κίνηση στο σύνολό της, η οποία επιβιώνει πλέον μόνο από τη λειτουργία των υφισταμένων Υπηρεσιών του Δημοσίου, επειδή η τουριστική περίοδος είναι περιορισμένη. Οι υπάρχουσες επιχειρήσεις, λόγω του περιορισμένου κύκλου εργασιών, δε θα αντέξουν περαιτέρω μείωση, με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές από αυτές.

Να τονίσουμε επίσης ότι δεν κλείνει μια Δ.Ο.Υ. ενός νησιού, αλλά η Δ.Ο.Υ. μιας Επαρχίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του Επαρχείου Ικαρίας και Φούρνων επιβεβαίωνε την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων, αφού η μετακίνησή τους στη Σάμο είναι πολύ δύσκολη και προβληματική, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου, εκτός από την τεράστια ταλαιπωρία και την απώλεια χρόνου για κάθε συναλλασσόμενο με τις Οικονομικές Υπηρεσίες, θα σημάνει μια πολύ μεγάλη , πρόσθετη οικονομική αιμορραγία για τους κατοίκους της Επαρχίας Ικαρίας και Φούρνων, και μάλιστα σε αυτή την εφιαλτική περίοδο της ραγδαίας φτωχοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιος θα είναι ο κερδισμένος από το κλείσιμο της τοπικής Δ.Ο.Υ.

Απεναντίας τα στοιχεία δείχνουν ότι ζημιώνεται και το Ελληνικό Κράτος και ο Έλληνας φορολογούμενος. Δεν κερδίζει δηλαδή ΚΑΝΕΝΑΣ !!!!

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η Δ.Ο.Υ. ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ο.Υ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

 

Ικαρία, 30/10/2012

Πρωτοβουλία των λογιστών της Ικαρίας

 

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *