Δελτίο Τύπου από τη γενική συνέλευση της ΑΣΠΙ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙ

 

14/10/2012

Την Κυριακή 14/10/12 μέλη και φίλοι της ΑΣΠΙ συναντηθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ικαρίας, στον Άγιο Κήρυκο, σε μία ενημερωτική – οργανωτική συνέλευση.

– Συζητήθηκαν θέματα και ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει ως παράταξη σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η αντιμετώπισή τους από τη Δημοτική Αρχή.

– Ιδιαίτερα και τον περισσότερο χρόνο μας απασχόλησε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, αφού διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση χειροτερεύει και λύσεις δεν προωθούνται από τον Δήμο. Αναμένεται Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον συνολικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Διατυπώθηκαν επίσης διάφορες απόψεις για τη στάση της παράταξης σε ενδεχόμενη πρόταση της Δ. Α. για δημιουργία νέων χώρων εναπόθεσης συμπιεσμένων, δεματοποιημένων απορριμμάτων (ΣΜΑ;), μέχρις ότου να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ.

– Ασχοληθήκαμε ακόμη με το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ.

– Συμφωνήσαμε για τη καλή και συγκροτημένη εκπροσώπηση της παράταξης μας στα Δ. Σ., παρόλο που διαθέτουμε ένα δημοτικό σύμβουλο, διαπιστώσαμε όμως και την ανάγκη πιο έντονης παρουσίας μας στην τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και υποστηρικτών στις δράσεις και στις παρεμβάσεις μας, η αποτελεσματική ενεργοποίηση των επιτροπών της παράταξης, η συχνή και άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους του νησιού μας στα χωριά τους.

– Τέλος μιλήσαμε και συντονιστήκαμε για τις επικείμενες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η ΑΣΠΙ :

Στις 21 του Οκτώβρη, ημέρα Κυριακή και ώρα 7:30, στην αίθουσα του Αγ. Δημητρίου Ραχών θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Catasrtoika», που πραγματεύεται τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση της χώρας, και συζήτηση με τον επιστημονικό συνεργάτη της ταινίας, Λεωνίδα Βατικιώτη.

Για τους επόμενους μήνες προγραμματίσαμε τρεις εκδηλώσεις. Η μία θα αφορά στη λειτουργία και στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η άλλη στη διάβρωση των εδαφών και στην ερημοποίηση, και η τρίτη στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Στα πλαίσιά τους θα προβληθούν σχετικές ταινίες και θα συμμετάσχουν ομιλητές που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα αυτά. Όταν οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους και η συμμετοχή των ομιλητών, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

– Η επόμενη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη στις Ράχες.

Από την ΑΣΠΙ

 

 

 

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *