Εισήγηση Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας (προεκλογικών συγκεντρώσεων 2010)

 

Αγαπητοί συμπατριώτες, σας καλησπερίζουμε και σας ευχαριστούμε που κάνατε τον κόπο να έρθετε να μας ακούσετε, να γνωρίσετε τους υποψηφίους και να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα και τις θέσεις μας.

Είμαστε μία δημοτική κίνηση, η «Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας», η μοναδική ανεξάρτητη παράταξη που δεν υποστηρίζεται από κανένα κόμμα, σε σχέση με τις άλλες δύο. Γι’ αυτό και ο δρόμος μας είναι πολύ δύσκολος, αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρος, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτόν θα επικοινωνήσουμε μαζί σας πιο ελεύθερα, θα συναποφασίσουμε χωρίς δεσμεύσεις και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Στη νέα κατάσταση που επιβάλλει ο «Καλλικράτης» στην Τ.Α. της χώρας μας, αλλά και στο αρνητικό οικονομικό –κοινωνικό περιβάλλον, που μάλιστα στην Ελλάδα γίνεται ασφυκτικό με το μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα , ερχόμαστε να αντισταθούμε με τη συμμετοχή των πολιτών σε συλλογικές μορφές δράσης.

Είμαστε εδώ και παρεμβαίνουμε στα δημοτικά πράγματα, γιατί πιστεύουμε, και η εμπειρία το έχει δείξει, ότι ούτε τα μονολιθικά ψηφοδέλτια (για παράδειγμα του ΚΚΕ), ούτε οι συγκυριακές, εποχικές συμμαχίες κομματικών συνιστωσών της τελευταίας στιγμής, με χαρακτηριστικά «αντί» μπορούν να αντιμετωπίσουν με τόλμη, όραμα και αποφασιστικότητα τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Από τη μία πλευρά η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ διακατέχεται από ιδεοληψίες και πρωτίστως το ενδιαφέρει μέσα από την Τ. Α. να κάνει κεντρική πολιτική, συχνά σε βάρος των τοπικών αναγκών και συμφερόντων.

Από την άλλη η ετερόκλητη συμμαχία αλληλοσυγκρουόμενων, σε πολλά θέματα, πολιτικών είναι καταδικασμένη. Δεν έχει παρόν και δεν μπορεί να έχει μέλλον. Όσες φορές επιχειρήθηκε στο παρελθόν δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Γιατί είναι μια λύση ανάγκης εντελώς ευκαιριακή και επιφανειακή. Βρίσκονται μαζί κάποια κομματικά στελέχη που 2 μήνες πριν δεν είχαν τίποτα κοινό με μοναδικό στόχο την απομάκρυνση του ΚΚΕ από την τοπ. εξουσία. Δεν έχουν προηγηθεί διεργασίες, ανταλλαγή απόψεων ή έστω ένας στοιχειώδης προγραμματισμός. Το μόνο που προγραμματίζεται την τελευταία στιγμή είναι η εκπροσώπηση τους από ένα δημοφιλές πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αυτό όμως δεν εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο τη συγκρότηση ενός Δ.Σ. αξιόπιστου και κυρίως λειτουργικού.

Η απουσία θέσεων από τις τοπικές κομματικές οργανώσεις, τουλάχιστον για τα οξύτερα προβλήματα του τόπου, επιβεβαιώνει τις παραπάνω εκτιμήσεις μας.

Και οι δύο παρατάξεις βέβαια προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γνωστό δίλημμα «ψηφίστε εμάς, για να μη βγουν οι άλλοι». Το ασφυκτικό, πολωμένο μοντέλο του «δικομματισμού» και το εκβιαστικό επιχείρημα της «χαμένης ψήφου», που κατά τα άλλα το καταδικάζουν, όταν πρόκειται για την κεντρική διακυβέρνηση, εδώ το εφαρμόζουν απαρέγκλιτα, γιατί τους εξυπηρετεί και τους συμφέρει.

Η κίνηση μας δε συγκροτήθηκε με γνώμονα ένα αντι-ΚΚΕ μέτωπο, παρόλο που οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων του, οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες μας εδώ και πολλά χρόνια, είναι τεράστιες για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Όσο για τη συγκρότηση των δύο αυτών δημοτικών παρατάξεων και των ψηφοδελτίων τους έγινε, όπως πάντα, σε κομματικά γραφεία και συγκεντρώσεις με την καθοδήγηση λίγων γνωστών παραγόντων, οι οποίοι επιλέγουν και αποφασίζουν για λογαριασμό της βάσης και φέρνουν τους ψηφοφόρους προ τετελεσμένων γεγονότων, ζητώντας τους τελικά να υπακούσουν στην όποια κομματική «γραμμή». Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο δημότης – πολίτης είναι απών.

Αντίθετα το ζητούμενο για εμάς είναι οι ενεργοί πολίτες, που θα συμμετέχουν ουσιαστικά στις διαδικασίες λήψης και υλοποίησης αποφάσεων με συνεχή παρουσία και έλεγχο. Αυτοί οι πολίτες μαζί με μια αυτόνομη και αποφασιστική Δημοτική Αρχή, που παράγει πολιτική, που απαντάει πειστικά με σύνεση και θάρρος στα σύνθετα προβλήματα της εποχής μας, που δε διστάζει να συγκρούεται με τα «συμφέροντα» εκείνα που κρατούν τον τόπο στάσιμο, είναι η ελπίδα μας για το μέλλον που αξίζει στο νησί μας.

Δεν παζαρεύουμε στα παρασκήνια καμία κομματική υποστήριξη. Δεν ασχολούμαστε με κομματικές συμμαχίες. Βεβαίως σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο των πολιτικών κομμάτων, πιστεύοντας όμως ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση της Τ. Α. με αυτά, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των διακριτών ρόλων τους. Από την άλλη δε ζητάμε την κομματική ταυτότητα κανενός ως προαπαιτούμενο για τη συνεργασία μας. Σε μας αρέσουν όλα τα χρώματα, και το κόκκινο. Οι όποιοι αποκλεισμοί είναι απαράδεκτοι. Γιατί υπάρχουν προοδευτικοί συμπολίτες μας, που αν και έχουν διαφορετική κομματική τοποθέτηση στις βουλευτικές εκλογές, εντούτοις έχουν κοινή προσέγγιση στη λύση των μεγάλων τοπικών προβλημάτων. Αντίθετα η συγκεκριμένη κομματική τοποθέτηση καθενός μας δε συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την κοινή θεώρηση για τη λύση των μεγάλων τοπικών προβλημάτων, με τους υπόλοιπους ψηφοφόρους του ίδιου κόμματος.

Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε σε όλους όσους έχουν μια κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη του τόπου μας και τη διάθεση να συνεργαστούν γι’ αυτήν.

Εμείς αυτοκαθοριζόμαστε και καλούμε τους συνδημότες κοντά μας με σημείο αναφοράς ένα πολιτικό πρόγραμμα με ξεκάθαρες θέσεις, ενώ δηλώνουμε τη βούλησή μας και δεσμευόμαστε απέναντί σας για την εφαρμογή του. Εδώ περισσεύουν τα μισόλογα και η μη τοποθέτηση στα προβλήματα.

Σε αυτά πρέπει να απαντήσουν όλοι.

Και εμείς το κάνουμε με ένα αναλυτικό πρόγραμμα και με εγγύηση το δείγμα γραφής μας τα τελευταία χρόνια.

 

———————————————————————————-

 

Οι θέσεις και το πρόγραμμα μας είναι αποτέλεσμα ενός ανοικτού δημόσιου διαλόγου αλλά και βασικών αδιαπραγμάτευτων αρχών.

Θα αναφερθούμε επιγραμματικά στους άξονες.

 

 Η ενεργοποίηση των θεσμών για μια συμμετοχική και αποκεντρωτική Τ.Α. Τέτοιος είναι ο Συμμετοχικός Προυπολογισμός.

 Η ισότιμη και απροκατάληπτη αντιμετώπιση των πολιτών.

 Η διαφάνεια, ο απολογισμός και ο έλεγχος στα δημοτικά πράγματα. Π.χ. δημοσιοποίηση των πρακτικών και όλων των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου μέσω της ιστοσελίδας του και της έκδοσης περιοδικού εντύπου.

 Η αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του ανθρώπινου δυναμικού και των συλλογικών φορέων του νησιού. Π.χ. Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων.

 Η σύσταση Συμβουλευτικών οργάνων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και κοινωνικών ομάδων για την καλύτερη αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων αλλά και την το σχεδιασμό δράσεων με σκοπό τη ανάπτυξη –βελτίωση οικονομικών-κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Π.χ. τουρισμός.

 Η ανάληψη δράσεων για τη στήριξη των νέων και μέριμνας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και για όσους γενικότερα χρήζουν βοήθειας και προστασίας.

 Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη επίλυση προβλημάτων των μεταναστών και δρομολόγηση διαδικασιών για την καλύτερη ενσωμάτωση τους στη κοινωνία. Π.χ. εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης, καλύτερη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση, συμβούλιο ένταξης μεταναστών.

 Η οργάνωση πλήρους εσωτερικού συγκοινωνιακού δικτύου, αλλά και από και προς τα λιμάνια και το αεροδρόμιο. Να εφαρμοστεί η αρχική μελέτη, η οποία από ατολμία των ΔΑ να συγκρουστούν με τα συμφέροντα που θίγονταν δεν την εφάρμοσαν. ( περισσότερη αναφορά από θέσεις). Συντονισμένη διεκδίκηση για σωστή ακτοπλοϊκή κάλυψη με Πειραιά, Χίο και άλλους προορισμούς.

 Οργάνωση και πλήρης λειτουργία του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, με έμφαση στην συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών στα θέματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Για την λειτουργία του συστήματος απαραίτητη προυπόθεση είναι η κατασκευή του ΧΥΤΥ και προς αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους.

( αναφορά στις κινητοποιήσεις στους 3 Δήμους ενάντια στην καύση των σκουπιδιών, και στην πρώτη Ημερίδα που έγινε στο νησί.)

 Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τομέων της τοπικής οικονομίας ( μελισσοκομίας, γεωργίας, κτηνοτροφίας, τουρισμού, κατασκευές ) χωρίς τη μονομερή και στρεβλή μεγέθυνση του ενός σε βάρος των άλλων.

 Ριζική αλλαγή του τρόπου διαχείρισης της κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Να αναλάβουμε δράσεις για να περάσουμε από την ανεξέλεγκτη αποίμενη κτηνοτροφία σε μια κτηνοτροφία ελεγχόμενη και παραγωγική. Εμείς τότε σαν ΔΑ αρχή δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε Δημοτικό τυροκομείο. ( αναφορά στην Ίο). Η κατασκευή του σφαγείου είναι επείγουσα ανάγκη. ( αναφορά στην Ανάβρα).

Αναφορά στο τι έκαναν οι άλλες παρατάξεις στα ΔΣ.

– Η παράταξη του κ.Σταμούλου είπε πως έχει σχέδιο, η απλή ερώτηση είναι γιατί δεν το εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια.

 Προώθηση και στήριξη της παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προιόντων και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

 Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την στήριξη και προώθηση του ήπιου, εναλλακτικού και ιαματικού τουρισμού. Αυτό σημαίνει την επιμήκυνση της περιόδου. Διικαριακό μονοπάτι Πάπας-Φάρος μέσω του Αθέρα με κατασκευή 3 ορεινών καταφυγίων. Άμεση κατασκευή 2 κάμπινγκ.

Τονίζουμε τη διασύνδεση του τουρισμού με τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

 Στήριξη και υποβοήθηση δημιουργίας παραγωγικών Συνεταιρισμών ( αναφορά στο Γυναικείο Συνεταιρισμό Ραχών)

 Προβολή της τοπικής παραγωγής και του τοπικού πολιτισμού. ( αναφορά στην έκθεση τοπικών προιόντων και δημιουργίας στις Ράχες)

 Προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού και φυσικού περιβάλλοντος. ( αναφορά στην Επιτροπή Υπερβόσκησης –ερημοποίησης και στις ενέργειές μας στο ΔΣ Ραχών. Ημερίδα για την ερημοποίηση, μελέτη Γιάσογλου)

Α) Φυσικό περιβάλλον. Αναίρεση όλων των αποφάσεων ενοικίασης δημοτικών βοσκοτόπων. Σύσταση επιτροπής για την εξειδίκευση της μελέτης βοσκοϊκανότητας. Άμεση εφαρμογή όλων των απαγορευτικών διατάξεων βοσκής, που επί χρόνια μένουν ανεφάρμοστες. Συστηματικές δενδροφυτεύσεις απογυμνωμένων περιοχών. Δημιουργία δημοτικού φυτωρίου.

Β) Αναφορά στο ΣΧΟΟΑΠ.

 Καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων όλο το χρόνο, αναβάθμιση του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος και προπαντός ενίσχυση και ενθάρρυνση πρωτοβουλιών παραγωγής πολιτιστικού έργου. ( θεατρικές ομάδες, φιλαρμονική, τουρνουά σκακιού Ίκαρος, κινηματογραφικές λέσχες , κ.λ.π)

 Μέριμνα και στήριξη του Αθλητισμού και δράσεις για την νεολαία που μαζί της θα συναποφασίσουμε.

 Συνεχής αγώνας για την βελτίωση της Υγειονομικής περίθαλψης σε όλο το νησί. Νοσοκομείο, ΚΥ ευδήλου, Πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Ραχων, Αγροτικά Ιατρεία χωρίς ελλείψεις και κενά).

 Αξιοποίηση ΑΠΕ. Αιολικό, γεωθερμικό πεδίο Πολιτική θέση : Ικαρία αυτόνομο ενεργειακά νησί

 

 Τοπικά θέματα

-παράκαμψη Ευδήλου

-βρεφονηπιακός σταθμός (ευκαιρία που χάθηκε)

– κλειστό γυμναστήριο

– αναβάθμιση μονάδας βιολογικού καθαρισμού

– αρχιτεκτονική μελέτη και διαμόρφωση παραλιακής ζώνης του όρμου για τους πεζούς.

-ολοκλήρωση λιμανιού

– πάρκινγκ στις 3 εισόδους της κωμόπολης

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη κουβαλάμε μια πολύτιμη εμπειρία προτάσεων και παρεμβάσεων από το δημοτικό σχήμα της Συσπείρωσης στις Ράχες, από την εικοσαετή πλούσια πείρα του συλλόγου της Κίνησης Πολιτών Ραχών, αλλά και από τη συμμετοχή πολλών από εμάς σε κινητοποιήσεις και τοπικά κινήματα.

Το δείγμα γραφής μας μέσα από τα δημοτικά συμβούλια στις Ράχες χαρακτηρίστηκε πάντα από καθαρές, τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, ακόμη και για τα πιο «καυτά» θέματα. Ποτέ δεν επιλέξαμε τη μη θέση, για να τα έχουμε καλά με όλους. Αντίθετα η πρακτική αυτή μας στοίχιζε απώλειες υποστήριξης και ψήφων. Ασκήσαμε σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή των Ραχών, όταν έπρεπε, αλλά τη στηρίξαμε χωρίς προκαταλήψεις, όταν οι προτάσεις της ήταν σε θετική κατεύθυνση για τον τόπο.

Είμαστε Αυτοδιοικητική κίνηση Πρότασης και όχι διαμαρτυρίας σε αυτό που υπάρχει και σίγουρα πρέπει να αλλάξει.

Αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον ως Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας τώρα πια. Γι’ αυτό αρχίσαμε από τον περασμένο Δεκέμβριο επαφές και συναντήσεις και στους τρεις Δήμους με συμπολίτες που είχαν μια διαφορετική λογική από τη συνηθισμένη, ήθελαν να ξεφύγουν από τα κομματικά ψηφοδέλτια και να βρουν μεταξύ τους έναν κοινό τόπο για την ευημερία του νησιού. Η ενότητα και η συνεργασία για μας προσδιορίζεται από χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες αρχές και θέσεις, γιατί αυτά δίνουν σάρκα και οστά στην έννοια της παράταξης.

Οι πολίτες αυτού του νησιού πρέπει να οργανωθούν και να συνεργαστούν σε ένα νέο προσανατολισμό. Επιβάλλεται , αφού εγκαταλείψουμε τις στενά τοπικιστικές οπτικές, να σηκώσουμε τα μάτια πέρα από το χωριό μας. Να δούμε την Ικαρία ως ένα ενιαίο ανθρωπογεωγραφικό σύνολο με κοινά προβλήματα και προσδοκίες. Και αντίστροφα, η πρόοδος και η ευημερία του κάθε χωριού χωριστά είναι η προϋπόθεση και η αφετηρία για την ανάπτυξη της Ικαρίας συνολικά.

Αγαπητοί συμπατριώτες σας προτρέπουμε να σκεφτείτε, προπαντός να θυμηθείτε, και τελευταία να κρίνετε, για να τοποθετηθείτε υπεύθυνα απέναντι στα προβλήματα και τους συνδυασμούς.

Στις εκλογές αυτές πρέπει να απαντήσετε με την ψήφο σας στο ερώτημα αν θέλετε επιτέλους την επίλυση των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν την Ικαρία.

Αν δε θεωρείτε πρόβλημα την υπερβόσκηση και την ερημοποίηση, μπορείτε να ψηφίσετε έναν εκ των δύο μονομάχων. Ο συνδυασμός του ΚΚΕ έχει αποδείξει με πράξεις την απροθυμία του να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Ο συνδυασμός της «Ενότητας» εγγυάται τη συνέχιση της ισχύουσας κατάστασης, και με την απουσία από το Πρόγραμμά του οποιασδήποτε αναφοράς σε μέτρα, και με την παρουσία στο ψηφοδέλτιό τους ανθρώπων που ήταν πάντα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια λήψης μέτρων.

Αν δε θεωρείτε πρόβλημα την έλλειψη Σχεδίου Χωροταξικής Οργάνωσης, μπορείτε να ψηφίσετε πάλι έναν από τους δύο, γιατί σε αγαστή συνεργασία η παράταξη του ΚΚΕ και πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν ή υποστηρίζουν το ψηφοδέλτιο της «Πανικαριακής Ενότητας», μέσα στα δημοτικά συμβούλια ματαίωσαν τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης.

Αν δε θεωρείτε πρόβλημα την απουσία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων και κυρίως ΧΥΤΥ, μπορείτε να ψηφίσετε εκείνους, γιατί και σε αυτό το θέμα δε διαφέρουν. Οι μεν παίζουν κρυφτούλι και μεταθέτουν εδώ και εννιά χρόνια τις ευθύνες σε άλλους , ενώ οι δε δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση. Βασικός υποψήφιός τους, νυν νομαρχιακός σύμβουλος, καταψήφισε χθες τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Μέσα στην κοινωνία όμως υπάρχει ένα αξιόλογο ρεύμα συμπολιτών που δε συμβιβάζεται με την υπάρχουσα κατάσταση, που θέλει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς μια αλλαγή προσώπων. Τη φωνή αυτών των ανθρώπων αφουγκραζόμαστε και μαζί τη μετατρέπουμε σε ριζοσπαστική, δυναμική παρέμβαση στην Τ.Α.

Αυτές οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές, αλλά δεν πρέπει να είναι κομματικές. Έτσι θα καταδικάσουμε την πολιτική του ΚΚΕ στα τοπικά θέματα, αλλά και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων και λόγου από το άνοστο κομματικό «σουφικό», που ξαφνικά παρουσιάζεται ως εγγύηση για τη αλλαγή.

Εμείς καταδικάζουμε την πολιτική του Μνημονίου με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Απορούμε όμως με τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο της «Ενότητας», και μάλιστα με αυτούς που μας κατηγόρησαν για απολίτικους, όταν διάβασαν τη Διακήρυξή μας το Μάιο, γιατί δεν ακούγονται τώρα. Τι «ισχυρό μήνυμα» άραγε θα στείλουν, μέσα από αυτό το συνδυασμό, κατά του Μνημονίου και των πολιτικών μέτρων; Τι θα απολογηθούν στους κομματικούς τους αρχηγούς, οι οποίοι μιλάνε για πολιτική σύγκρουση με όλα τα παραπάνω μέσα από τις Δημοτικές εκλογές; Σας πείθουν, όταν χρησιμοποιούν δύο γλώσσες, μία στις δημοτικές εκλογές και άλλη στις περιφερειακές, για τα θέματα αυτά;

Για τη μη συνεργασία μας με την «Ενότητα» μας κατηγορούν για υπεροψία και αλαζονεία . Εάν η συνέπεια, η πολιτική αξιοπρέπεια, η καθαρότητα του λόγου στα λεξικά είναι συνώνυμα της αλαζονείας, τότε ναι, αποδεχόμαστε το χαρακτηρισμό, γιατί μας τιμά.

Όσο για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μας ειρωνεύεται ότι φοριέται πολύ τελευταία το κουστουμάκι του ανεξάρτητου. Θα μπορούσαν, λέει, να το φορέσουν και αυτοί. Τους απαντάμε λοιπόν ότι όσο και να θέλουν, δεν μπορούν να το φορέσουν, γιατί έχουν επιλέξει τη στολή του κομματικού φερέφωνου.

Καλούμε όλους εσάς που έχετε μια άλλη αντίληψη για την ΤΑ, που δε συμφωνείτε με την κομματικοποίηση της, που πιστεύετε στις ανοικτές συμμετοχικές διαδικασίες και στις δυνάμεις της κοινωνίας, να συσπειρωθούμε γύρω από ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων, το οποίο συνεχώς θα επεξεργαζόμαστε και από κοινού θα υλοποιούμε..

Αν θέλετε μια πολιτικά ανεξάρτητη, κινηματική Δ.Α. , η οποία ξέρει τι θα κάνει από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει την ευθύνη του Δήμου, με όραμα, σχεδιασμό, αλλά και τόλμη για τομές και ρήξεις, που δε λειτουργεί ως τοποτηρητής της κομματικής γραμμής στην Τ.Α. , αλλά ούτε θα αναλώνεται στην άμβλυνση των εσωτερικών της συγκρούσεων, εμπιστευθείτε μας.

Αντισταθείτε στις αφόρητες πιέσεις, στους ανήθικους εκβιασμούς, στη ρηχή λογική της στείρας κομματικής υπακοής. Αφήστε άνεργους τους ιδιοτελείς επαγγελματίες των εκλογομαγειρείων. Απελευθερωθείτε.

Στηρίξτε με την ψήφο σας, μια διαφορετική πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γιατί έχει Παρελθόν, Παρόν και κυρίως Μέλλον.

 

Facebooktwitterpinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *