Καλώς ορίσατε……

 

Παραμονές των τελευταίων Δημοτικών εκλογών (11/2010), ανησυχούσαμε για τη δυνατότητα υλοποίησης της νέας διοικητικής δομής, αυτής που επέβαλε το σχέδιο «Καλλικράτης». Λέγαμε ότι η μεταβίβαση τόσων νέων εξουσιών στους Δήμους απαιτεί πολλαπλάσιους πόρους, οι οποίοι αντικειμενικά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν, πόσο μάλλον, αφού από τότε ήταν γνωστά τα προβλήματα υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ. Μετά από δύο χρόνια επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις με το χειρότερο τρόπο. Γι’ αυτό τώρα, περισσότερο από ποτέ, θεωρούμε απαραίτητη τη συλλογική δράση με στοιχεία άμεσης δημοκρατίας και με βαθιά επίγνωση της ατομικής και ομαδικής υπευθυνότητας ∙ μακριά από αδιέξοδες αντιλήψεις που μεταθέτουν τις ευθύνες αποκλειστικά σε άλλους.

Νιώθουμε την υποχρέωση να μιλάμε και να παίρνουμε θέση για ό, τι συμβαίνει στο νησί μας δημόσια, με παρρησία και όχι με συκοφαντίες και κουτσομπολιά. Μέσα στις δεσμεύσεις μας ήταν και παραμένει να λειτουργούμε με διαφάνεια, να συναποφασίζουμε μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, να επικοινωνούμε με ειλικρίνεια και σεβασμό με τους συμπολίτες μας.

Με αυτές τις σκέψεις και προθέσεις δημιουργούμε τον ιστότοπο της ΑΣΠΙ, ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας και δίνοντας παράλληλα έναυσμα στους δημότες να αποκτήσουν περισσότερη ενημέρωση και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα κοινά. Ο ιστότοπος είναι ένα εργαλείο αμφίδρομης επαφής, ανταλλαγής ιδεών, συνδιαμόρφωσης προτάσεων και δράσεων, ειδικά σε ένα νησί, όπως η Ικαρία, με δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων της, αλλά και με πολλούς δημότες που ζουν μακριά της.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

2 απαντήσεις στο Καλώς ορίσατε……

  1. Ο/Η Michalis λέει:

    Καλώς τους κι ας αργήσανε.
    Καλοτάξιδη η ιστοσελίδα γεμάτη πάντα με καλή διάθεση για δράση, ενημέρωση και, κάποιες φορές, βοτσαλάκια στη λίμνη της αφασίας. Ελπίζω μέσα από αυτό το πολύ σημαντικό βήμα της κοινωνικής δικτύωσης να αναπτύσσεται πάντα ένας γόνιμος διάλογος για τα διάφορα ζητήματα που για χρόνια απασχολούν τους κατοίκους του νησιού.
    «Καλώς ορίσατε» λοιπόν κι εσείς στα διαδικτυακά μας ταξίδια

  2. Ο/Η Αργύρης λέει:

    Εξαιρετική η πρώτη εμφάνιση. Καλή αρχή και γεμάτη σελίδα για κάθε θέμα της Ικαρίας. Καλή δύναμη σε όλους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *